Hemmagjord lingonsylt utan socker

Bär i dess rena form utan socker är otroligt fräscht och gott. Jag gör sällan sylt på bär utan brukar bara ha bären i frysen som dom är. Just lingon är inte riktigt lika goda att äta som dom är så igår letade jag upp ett recept på en sockerfri och väldigt enkel sylt att koka. När man kokar sylt så har man ju socker i för att få en konserverande effekt men det fiffiga med lingon är att de innehåller bensoesyran som har den här konserverande effekten och håller därför länge även utan socker.

Jag gjorde sylt på 1 liter lingon (lite blandat med blåbär för en roligare färg) och 2 äpplen. That´s it! Riv äpplena med skalet på och blanda ihop med lingonen. Päron funkar fint det med. Sen ska det bara koka upp under omrörning och småputtra i 15 minuter, eller tills du tycker det ser bra ut helt enkelt. När den är färdigkokt så häller du över det i en burk och stänger igen locket direkt. Hur enkelt är inte det? Perfekt om man inte tycker det är överdrivet roligt att stå och koka sylt och samla vuxenpoäng.

Lingonsylt

Det finns ju helt klart fördelar med distansstudier. Som att kunna ta en runda i lingonskogen kombinerat med lite plugg ute i naturen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s