Sweat. Bliss. Authenticity.

Någonting som jag har lite svårt för är att lyckas sätta fingret på när och varför jag började med yoga. Men jag har en version av hur jag minns det. Det var under våren 2014 och jag vet inte hur men jag ramlade över en blogg och en podcast – båda skapade och drivna av Veronica ‘Vevve’ Jäderlund. Fortfarande lite oklart vad, men någonting med innehållet i det hon delade med sig av då fångade min uppmärksamhet och jag tog mig helt enkelt till mattan. Och där blev jag ju uppenbarligen kvar.

Helgen som var tog jag mig söderut till Skellefteå och Yogaease för att under två dagar delta i en workshop och ÄNTLIGEN få träffa och yoga för Vevve. Sweat, Bliss, Authenticity. Det var namnet på denna workshop och JA, det var precis lika mäktigt och on point som det låter. Klasserna flödade mellan yin och yang, trygghet blandades med utmaningar och allvar togs över av glädje. Jag är helt enkelt väldigt nöjd med helgen, dess innehåll och Vevve som yogalärare. Jag delar mycket av hennes syn på yoga och önskar att mer yogaundervisning kunde genomföras på ett liknande sätt. Ett nytänkande, kreativt och mer fritt sätt. Men ingenting är självklart mer rätt eller fel än något annat och det är toppen att det finns något för alla. Det här var i alla fall något för mig.

Det fanns massvis med små guldkorn som jag tar med mig från denna workshop men det som berörde mig allra mest och som jag gärna vill ska följa med mig vidare i min egen praktik och även som yogalärare är detta:

Vad är det som bestämmer och avgör hur just jag ska röra på min kropp? Följer jag en känsla och egen intuition eller följer mina rörelser de mönster och mallar som förväntas? Hur kan jag skaka loss lite av den där ”borde-fasaden” som är liiite för perfekt och istället lite oftare kliva av den redan upptrampade stigen – bara för att det känns rätt?

received_1091285414341143.jpegFoto: Hanna Lundqvist, Hmovemnt

Stort TACK till Vevve och Yogease för helgen, Namasté!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s