Redan upptrampade stigar är inte till för att följas

Hälsovägledarstudent på heltid. Jobbar extra inom hälsobranschen. Skidskytt med höga ambitioner.

Jag säger inget av detta för att imponera och framstå som en ”upptagen, superambitiös och högpresterande människa”. För det är inte häftigt någonstans att vara det. Jag säger det för att det är just precis så mitt liv ser ut nu och snart har sett ut i 1,5 år. Det är något jag valt själv. Genom det valet är mitt liv väldigt olikt det liv som de flesta andra idrottare i min (icke-geografiska) närhet lever. Jag hittar kreativa lösningar och har helt enkelt inställningen att den rätta vägen förmodligen inte är samma väg som alla andra.

Jag gillar det program jag läser och upplever det som givande. Jag trivs otroligt bra på mitt jobb och utvecklas av det. Jag fullkomligt älskar min idrott och prioriterar det allra högst av dessa tre saker i mitt liv.

Men sen i höstas, när plugget började om igen, har mina känslor för detta val av livsstil pendlat väldigt mycket. Jag är en person som gillar att ha mycket igång samtidigt och njuter på något lite sjukt sätt av att arbeta hårt för det som är viktigt för mig. Under de senaste månaderna har jag gått omkring och mått väldigt bra av min vardag när det flutit på och liksom klaffat. När det däremot inte går ihop och min planering fallerar så har det bitvis varit väldigt jobbigt. Det är en hel del att hålla upp och balansera på samma gång men just nu känns det rätt och görbart att ha min kandidatexamen färdig vid 22 års ålder och samtidigt upprätthålla och utveckla både mitt arbetande jag och idrottande jag.

Vissa perioder är tyngre än andra och när jag går från att vara nöjd och glad till att bli överväldigad och uppgiven så är det alltid en återkommande insikt som bubblar upp till ytan; jag vill bara träna.

Idrotten är som sagt något jag fullkomligt älskar och prioriterar högst i mitt liv och när annat kommer i vägen för mig att kunna ge just idrotten det jag vill så bryter jag ihop. Samtidigt som det händer så måste jag även påminna mig om de sakerna som kommer i vägen för mig nu är det som längre fram kommer vara det som lyfter mig. Jag sliter och kämpar nu för att det kommer vara så otroligt värt det längre fram. Jag vill som sagt bara träna, men för att komma några steg närmare att kunna ha idrottandet som främsta sysselsättning i livet så måste man bygga en grund att stå på. Det byggnadsarbetet pågår just nu och har kommit en bra bit på vägen. Den frustration som jag kan känna ibland under processens gång är någonstans nyttig och påminner mig om att livet aldrig är rättvist och att man får absolut ingenting gratis. Den glädje som jag får uppleva när den kraft och energi som jag är van vid är med mig gör arbetet meningsfullt och värt. Så länge känslan av att jag inte kommer ångra detta om några år hänger med mig kommer jag fortsätta på min bana, i förtroende till att hårt arbete lönar sig i slutändan och att allt löser sig till slut.

För att inte förlora mig själv helt i mitt eget liv finns det några saker som jag försöker komma tillbaka till med jämna mellanrum för att stämma av att saker och ting står rätt till i det stora hela:
– Finns det utrymme för egentid när det behövs och prioriterar jag då det?
– Fortsätter jag utvecklas och är mina dagar meningsfulla för mig?
– Ser jag mina nära och kära?
– Kan jag känna tacksamhet för de små sakerna i vardagen?
– Går det att klämma in fler leenden och skratt under dagarna?

Så för att runda av detta utan att ta hjälp av ett töntigt carpe diem-citat eller liknande:
Ta hand om dig, prioritera modigt och ta alltid chansen att springa rakt ut i skogen från stigen bara för att göra saker på ett annorlunda sätt.

Och en bild från något som hjärtat bara smälter av på det.

20170920_095540

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s