Egentid med fjäll och tält

Naturen måste ju vara det finaste vi har. Det är inget som jag kommit på just precis nu men det är absolut något som jag blev starkare övertygad om under förra helgen när jag åkte upp till Abisko för att vandra och tälta. Och det blir bättre än så, jag åkte nämligen dit själv. Nu må jag ha varit i sällskap av en hel del turister men upplevelsen av att få spendera lite tid med sig själv blev lika härlig för det. För nog är det väl ändå så att även egentid är otroligt fint. Jag tror också att det är något vi underskattar och kanske också kan tycka är lite svårt att riktigt uppskatta. I det ständiga brus av studier, jobb, sociala medier och annat som fyller vår vardag får vi sällan helt lugna och tysta stunder. Och ännu mer sällan lugna och tysta stunder för oss själva. Det är först under dessa pauser som det finns utrymme för att processa, bearbeta och tänka helt klart. För min egen del skapar naturen rätt förutsättningarna för detta. Stillhet, frihet och ordning bland alla tankar som till vardags kan spreta i alldeles för många riktningar samtidigt. Kanske känner du igen dig i detta, eller så gör du inte det. Oavsett så vill jag slå ett slag för det här med att med jämna mellanrum nöja sig med sitt eget sällskap, och allra helst på någon naturskön plats. För inspiration, skrolla vidare till naturbildbomben nedan.

IMG_0173.JPG

IMG_0179.JPG

IMG_0180.JPG

Bara några timmar bort har jag alltså allt detta?! Lyx.

IMG_0185.JPG

IMG_0204.JPG

IMG_0208.JPG

IMG_0231.JPG

På denna strand passade jag på att avrunda badsäsongen med ett litet dopp. Finvädret var ju med mig och det kändes liksom som att det hörde till. 

IMG_0237.JPG

IMG_0240.JPG

IMG_0274.JPG

ÄLSKAR alla fina höstfärger.

IMG_0277.JPG

Du kanske inte har just vackra Abisko i närheten av där du bor men det kanske finns en skog, en kulle, en park eller en sjö? Ta dig till en plats som får dig att andas lite lättare. Ta dig allra helst dit själv och lämna det som skapar bruset i vardagen hemma.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s