Mitt hemma

20170607_202949

Det har redan gått över två år sen flyttlasset gick upp till Luleå. Jag minns fortfarande mina första veckor här uppe otroligt väl. Det var Google Maps som gällde för att inte tappa bort sig i denna platta stad med en massor av olika vatten överallt. Vilsen och förvirrad, men så sjukt hemma. Där och då var det svårt för mig att sätta fingret på vad det var som gav mig en så go magkänsla redan från första dagen. Nu har jag en större förståelse för varför jag föll så pladask. Lugnet, mentaliteten, möjligheter, årstidernas kontraster, naturen, universitetet, studenter, kollegor, ljuset, mörkret. Det är så mycket. Allt detta i kombination med den nystart som det var blev helt rätt.

20160913_16221320161112_10533320170418_153428

Från det att jag flyttade till Luleå hösten 2016 så gick det ganska snabbt tills dess att jag började kalla det för hemma. Det händer givetvis också ganska ofta att jag kallar Jämtland för hemma men samma ord betyder liksom ändå olika saker. Jag tror att många kan relatera och förstå hur jag menar. Jämtlänning men samtidigt lulebo. Kan längta hem till Jämtland men är hemma i Luleå.

IMG_431820180221_095428

Detta öppna kärleksbrev till Luleå och Norrbotten handlar egentligen bara om något så enkelt som att det är jätteviktigt att trivas där man är för att må bra. Det är helt okej att trivas på samma plats hela sitt liv men man får aldrig bli rädd för att testa något nytt. Vem vet, du kanske inte behöver mer än någon dag för att falla pladask och börja kalla det för hemma.. Det kanske inte går att hitta en plats eller tillvaro som är helt perfekt men något som däremot alltid går är att välja att se möjligheter och bygga vidare på det som finns. Att ta det man gillar och göra det ännu bättre. Jag kan inte säga nu vart jag kommer vilja befinna mig några år fram i tiden men oavsett så har Luleå redan nu skapat sig en speciell liten reserverad plats i mitt hjärta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s