Skidskytte|Yoga|Hälsa

Skidskytte

Jag fastnade för den här alldeles underbara sporten under mitt sista år i grundskolan. Jag hann bara göra en tävlingssäsong innan jag började på Vintersportgymnasiet i Östersund och var alltså en nybörjare med massor att lära mig. Hur halkade jag då in på skidskytte? Jag har åkt längdskidor i stort sett hela livet men då egentligen mest för träningens skull, jag var aldrig särskilt långt upp i resultatlistan på de mindre tävlingar jag deltog i. Jag lärde mig skjuta luftgevär under de sista 4-5 åren i grundskolan och minns hur jag och pappa åkte till grannbyn på måndagskvällar för att jag skulle kunna träna skytte under vinterhalvåret. På somrarna sköt jag istället .22 (salongsgevär), samma kaliber som jag senare skulle skjuta med när jag började träna i föreningen Tullus SG Skidskytte i Östersund. Mina 4 år på gymnasiet var otroligt roliga och lärorika så jag kände tidigt under dessa åren att skidskytte är det som jag vill kunna jobba med i framtiden. Jag känner fortfarande likadant och strävar efter att uppnå det målet i framtiden. Jag tävlade i Tullus färger åren 2011-2016 men säsongen 17/18 gör jag min första säsong tävlandes för min nya förening, I 19 IF Skidskytte.

 

Yoga

Det var under våren 2014 som jag började intressera mig för yoga och det tog inte lång tid innan jag var helt såld på det. Jag började med att lära mig olika sekvenser och serier på egen hand och tog mina första yoga-lektioner på hösten samma år. Jag deltog i klasser på kvällarna lite av och till under hösten och under hela tävlingssäsongen 14/15 samtidigt som jag fortsatte lära mig en hel del på egen hand. När skolan började om på hösten 2015 ville jag ha en ny utmaning inom yogan och kom då i kontakt med Yogastället i Östersund som drivs av Katarina Owén och Lena Mackegård. Här fick jag lära mig Ashtanga yoga från grunden och förälskade mig fort i denna fysiskt krävande yogaform. Jag spenderade många tidiga morgontimmar på Yogastället under mitt sista år på gymnasiet och är otroligt tacksam för all den hjälp jag fick där som var otroligt utvecklande på flera olika plan. När jag flyttade till Luleå tog jag givetvis med mig yogan och hittade I AM YOGA, där jag trivs otroligt bra. För mig går yogan hand i hand med skidskyttet. Yoga har gjort och gör mig till en bättre skidskytt.

Läs mer om: Yogastället i Östersund och I AM YOGA i Luleå

 

Hälsa

Vid sidan av min idrottsliga satsning studerar jag Hälsovägledning vid Luleå Tekniska Universitet och utbildar mig alltså till att bli hälsovägledare. Hur vi människor mår och vad som påverkar vårt mående är en otroligt stor del av livet och något som jag personligen både tycker är intressant och viktigt. Begreppet hälsa används i många olika sammanhang och i min utbildning utgår vi från att begreppet hälsa handlar om vårt psykiska, fysiska, sociala, emotionella och existentiella välmående. För mig handlar det i stora drag om hur man på bästa sätt kan få livets alla pusselbitar att stämma överens för att må så bra som möjligt, genom hela livet.

 

Annonser